HADITHI 40

Transmetohet nga Ibën Omeri, Allahu qoftë i kënaqur prej të dyve, të ketë
thënë: Pejgamberi, lavdia dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, vendoi dorën mbi
supin dhe më tha:

“jeto në këtë botë sikur të ishe i huaj ose kalimtar rruge.” Ibën Omeri, Allahu
qoftë i kënaqur prej tij, gjithnjë thoshte: kur të ngrysesh mos e prit agimin e kur
të gdhihesh mos e prit mbrëmjen. Shfrytëzo shëndetin para sëmundjes dhe jetën
para vdekjes.

______________________
(Buhariu)

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *