HADITHI 38

Ebu Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur prej tij, transmeton se Pejgamberi, lavdia
dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, ka thënë:

“Allahu i Madhëruar thotë: I kam shpallur luftë atij që armiqëson një mik Timin.
Robi im nuk më afrohet me diçka më të dashur tek Unë se sa obligimet (farzet).
Robi im vazhdon të më afrohet me vepra vullnetare (nafile) derisa ta dua, e kur
ta dua, atëherë do të jem dëgjimi i tij me të cilin dëgjon, shikimi më të cilin
shikon, dora me të cilën prek, këmba me të cilën ecë. Nëse më kërkon diçka,
gjithsesi do t’ia jap, nëse kërkon mbrojtje, gjithsesi do ta mbroj.”

______________________
(Buhariu)

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *