IAKV – Ebu Hanife

HADITHI 37

Nga Ibën Abasi, Allahu qoftë i kënaqur prej dyve, ky nga Pejgamberi, lavdia dhe
bekimi i Allahut qofshin mbi të, i cili transmeton nga Zoti i tij i Madhëruar të ketë
thënë:

“vërtet Allahu i caktoi të mirat dhe të këqijat pastaj i sqaroi ato. Kush synon një
të mirë dhe nuk e bën, Allahu ia shkruan një shpërblim të plotë. Nëse synon dhe
e bën, Allahu ia shkruan dhjetë shpërblime deri në shtatëqind fish, deri në
shumëfishime të shumta. Nëse synon një të keqe dhe nuk e bën, Allahu e
shkruan tek Ai një shpërblim të plotë. Nëse synon dhe e bën, Allahu ia shkruan
një të keqe.”

______________________
( Buhariu dhe Muslimi në dy sahihët e tyre me këto fjalë)

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top