IAKV – Ebu Hanife

HADITHI 33

Transmetohet nga Ibën Abasi, Allahu qoftë i kënaqur prej tij, se Pejgamberi,
lavdia dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, ka thënë:
“sikur pretendimi i çdonjërit të pranohej, shumë njerëz do të pretendonin
pasuritë dhe gjaqet e huaja, mirëpo pretenduesi duhet të sjellë argument kurse
mohuesi duhet të betohet.”

______________________
Hadith hasen e transmeton Bejhekiu dhe të tjerë në këtë mënyrë kurse një pjesë
e hadithit është në dy Sahihët

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top