HADITH 32

Nga Ebu Seid Sa’d ibn Malik ibn Sina el-Hudarij, radijall-llahu anhu, transmetohet
se Resulull-llahu, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka thënë:
“Nuk ka dëm as të dëmtuar (reciprok).” (“Askujt nuk guxohet t’i shkaktohet dëm,
as dëmi i shkaktuar të kthehet në të njëjtën mënyrë”).
______________________
(Hadithi hasen, transmetojnë Ibn Maxheh dhe Derekutnij dhe musnedet tjera;
këtë hadith e transmeton edhe Maliku në El-Muëata si hadith mursel nga Amr ibn
Jahja dhe babai i tij, i cili e ka transmetuar nga Pejgamberi lavdia dhe bekimi i
Allahut qofshin mbi të, duke e lëshuar Ebu Seidin, kurse ky ka pasur zinxhir të
transmetuesve i cili është më i fuqishëm se të tjerët).

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *