HADITHI 31

Transmetohet nga Ebu Abas Sehël ibën Sa’d Saidij, Allahu qoftë i kënaqur prej
tij, i cili ka thënë:
erdh një njeri te Pejgamberi, lavdia dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, dhe i
tha: o i Dërguar i Allahut: më trego një punë të cilën nëse e bëj do të më dojë
Allahu dhe do të më duan njerëzit? Ai tha: “bëhu asket ndaj dynjasë të do Allahu
dhe bëhu asket ndaj asaj që njerëzit posedojnë të duan njerëzit.”

______________________
Hadithi është hasen, e transmeton Ibën Maxhe dhe të tjerë me zinxhirë të mira

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *