IAKV – Ebu Hanife

HADITHI 35

Transmeton Ebu Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur prej tij, se Pejgamberi, lavdia
dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, ka thënë:
“mos e kini zili njëri tjetrin, mos e mashtroni njëri tjetrin në tregti, mos e urreni
njëri tjetrin, mos ia ktheni shpinën njëri tjetrit, mos i ndërhyni njëri tjetrit në
shitblerje por bëhuni robër të Allahut të vëllazëruar. Muslimani është vëlla i
muslimanit, nuk i bën padrejtësi, nuk e tradhton, nuk e gënjen, nuk e ofendon.
Devotshmëria është këtu bën me shenjë në gjoksin e tij tre herë – mjafton e
keqja të nënçmosh vëllain tënd mysliman. Çdo musliman e ka të ndaluar gjakun,
pasurinë dhe nderin e muslimanit tjetër.”

______________________
(Muslimi)

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top