IAKV – Ebu Hanife

Ajet Kuranor: “Ditën që do të shohësh besimtarët dhe besimtaret, me dritën e tyre që shkëlqen para dhe në të djathtë të tyre (e do t’u thuhet):“Lajm i mirë sot për ju: kopshtet e Xhenetit nëpër të cilat rrjedhin lumenjtë e ku do të banoni përgjithmonë. Kjo është fitorja më e madhe!”( El Hadid 12)

Hadith profetik: “Me të vërtetë Allahu nuk shikon as trupat dhe as fizionominë tuaj. Në të vërtetë Ai shikon zemrat dhe punët e juaja.“
Duaja e ditës: O Zoti im! Më bëj që të më mjaftojë hallalli Yt dhe të mos i afrohem haramit dhe më bëj të pasur me mirësitë Tua që të mos kërkoj prej tjetërkujt përveç prej Teje! O Allah në këtë ditë, më ndihmo me agjërimin dhe namazet e saj dhe më mbaj larg nga gabimet dhe mëkatet e saj, ma mundëso të Të kujtoj pareshtur gjatë saj!
Thënje e urtë: Besimi në Zot është: Forca e moralit dhe morali i forcës, shpirti i jetës dhe jeta e shpirtit, sekreti i botës dhe bota e sekreteve, bukuria e dunjasë dhe dunjaja e bukurive, drita e rrugës dhe rruga e dritës.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top