IAKV – Ebu Hanife

Ajet Kuranor:„Muaji i Ramazanit që në te (filloi të) shpallet Kur’ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra). E kush e përjeton prej jush këtë muaj le të agjërojë, ndërsa kush është i sëmurë ose në udhëtim, le të agjërojë aq ditë nga ditët e mëvonshme. All-llahu me këtë dëshiron lehtësim për ju, e nuk dëshiron vështirësim për ju…“ (El-Bekare 185)


Hadith profetik:“Agjërimi ndërmjetëson për robin në  Ditën e Gjykimit dhe thotë: O Zot, ai është privuar prej ushqimit dhe kënaqësive gjatë ditës andaj unë ndërmjetësoj për të.”
Duaja e ditës: O Zot! Nëse më jep pasuri, mos ma merr lumturinë, e nëse më jep fuqi, mos ma merr mendjen!
O Zot, kur të më dhurosh sukses, mos ma merr modestinë time, e kur të më dhurosh modesti, mos ma merr krenarinë me karakterin tim! Zoti im! Si të zhgënjehem, kur Ti je shpresa ime! E si të nëpërkëmbem, kur në Ty jam mbështetur.
Thënje e urtë: Bëhu ambicioz i diturisë, falës fisnik i shoqërisë, rob falënderues i Perëndisë, i dëgjueshëm në kohë të pleqërisë.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top